vragen faq jongerencoaching jongerencoach breda
L-Banner trap

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden

De meest voorkomende vragen zijn hier vermeld.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op

Antwoorden voor coaching

Bij coaching krijg je hulp om een voor jou belangrijke hulpvraag te beantwoorden. Je gaat samen met een coach opzoek naar wat jou tegenhoudt te doen wat je wil doen. Een coach begeleidt jou daarbij.

Dingen die je eerst in de weg zaten, kan je nu weer aan. Je geeft jezelf zo de kans beter in je vel te zitten. Daarbij kan coaching voorkomen dat je last krijgt van een burnout.

Niemand. Dus dat geldt ook voor (pleeg-/stief-)ouders, voogden, school, andere hulpverleners en werkgevers. Dit is vastgelegd in de wet. Niemand kan je verplichten gecoacht te worden. Vanaf je 16e mag je zelf beslissen of je gecoacht wil worden zonder toestemming van een volwassene. Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan moeten je beide ouders/voogd(en) samen met jou toestemming geven. Je kan er hier meer over lezen.

Coaching op afstand wordt ook video coaching of e-coaching genoemd. Ik coach ook op afstand als je dat beter uitkomt. Daar moet ik wel bij opmerken dat coaching effectiever is als we in een ruimte bij elkaar zitten. We maken dan een afspraak en ik stuur je een link naar een digitale ruimte waar we elkaar spreken. Deze ruimte is afgeschermd en beveiligd. Er kan dus niemand bij.

Bij EMDR wordt de herinnering aan een trauma vervaagd door je werkgeheugen af te leiden. Tijdens EMDR haal je een pijnlijke herinnering op. Het is dus nodig dat je het exacte trauma weet. Op het moment dat je de herinnering levendig voor je ziet, zorgt een therapeut dat je met je ogen vingers of een lichtje volgt (dit kan ook met piepjes met een koptelefoon): ze zorgen voor afleiding van je werkgeheugen. Het werkgeheugen raakt vol en de nare herinnering verliest langzaam zijn emotionele lading. EMDR is daarmee ook een harde manier van trauma verwerken. Je kan hier meer lezen over trauma coaching. Bij IoPT wordt niet gestuurd op het herbeleven van je trauma. Vaak weet je ook niet precies wat het trauma is. Je wordt met IoPT niet weer in je trauma gegooid met het risico op her-traumatisering. Bij IoPT wordt de emotie niet verplaatst maar echt verwerkt in jouw tempo waardoor je ook afscheid kan nemen van je overlevingsdeel. IoPT is een zachte manier om je trauma te verwerken.

Een opstelling is een uitbeelding in de ruimte van jouw vraag met behulp van mensen of woorden op papier. Op die manier krijg je een levend schilderij van hoe jouw onderbewuste werkt. Je kan er hier meer over lezen.

Bij coaching ga je zelf opzoek naar veranderingen voor jezelf die jij oké vindt. Een coach begeleidt jou hierbij. Bij counseling kijkt de counselor met jou ook naar de onderliggende zaken die spelen. Ik combineer deze twee zodat je het maximale resultaat kan halen en je het meeste effect krijgt. Vandaar dat je op de facturen "counseling" ziet staan.

Bij trauma coaching gebeurt het vaker dat je meer tijd wil voor je sessie. Voor een sessie met trauma coaching is vaker 1,5 uur fijn terwijl voor reguliere coaching een uur meestal genoeg is. De kosten per sessie zijn daardoor wel iets hoger.

Vragen jongerencoaching jongerencoach Breda

Antwoorden over kosten en vergoeding

De actuele prijs voor coaching vind je hier. Hiervoor krijg je sessies van ongeveer een uur. Net als dat er ruimte is om uit te lopen, kan het ook zijn dat we iets eerder klaar zijn. Voor jongeren die zelf die kosten moeten dragen, geldt standaard een korting van 10% op het tarief. Lees hier verder.

Voor particulieren is de sessie prijs op de site inclusief reiskosten (binnen de regio Breda) en inclusief BTW. Voor bedrijven is de sessie prijs exclusief reiskosten en exclusief BTW.

Die vraag is altijd lastig te beantwoorden. Zeker als je ontdekt dat coaches tussen de €60,- en €180,- vragen. Onthoudt dat een goede coach opleidingen heeft gevolgd en nog steeds volgt om de kwaliteit op peil te houden.

Over het algemeen wordt coaching niet vergoed door verzekeraars. Bij mij wel omdat ik verder ga dan "gewone" coaching. Vanwege mijn opleidingen counsel ik hoofdzakelijk. Hierdoor heb ik mij kunnen aansluiten bij een beroepsorganisatie voor therapeuten. Dit geeft mij voldoende licenties om vergoed te worden door een aantal verzekeraars. Wil je hier meer over weten en welke verzekeraars dat zijn? Dat kan je hier lezen.

Als je meer tijd wil voor trauma coaching, duurt de sessie langer. Dat verschil zie je terug in de prijs: € 140,-* per sessie van 1,5 uur. Meer lezen over trauma coaching? Klik dan hier. Wil je meer weten over de prijzen? Klik dan hier.

Al je last hebt van een burnout, chronische stress of je bent overpannen, dan is dat iets dat al een tijdje bezig is. Je hebt er dus al langer last van en komt nu met een hulpvraag omdat het niet meer gaat. Stress, burnout en overspannenheid zitten niet alleen in je hoofd. Het zit ook in je hele lijf en daar moet je van herstellen. Dat gaat minder snel dan je zou willen. Daarom duurt dit traject langer dan andere coaching. Je kan hier meer lezen over burn-out coaching.

e-coaching online jongerencoaching jongerencoach breda

Antwoorden over de praktijk

Helaas is de praktijk lastig toegankelijk voor mindervaliden. Ik coach vanuit thuis en ons huis ligt op ongeveer 4 (luie) traptreden vanaf de straat. Mocht je toch door mij gecoacht willen worden: neem dan even contact op. Dan kunnen we vast een oplossing vinden.

Nee helaas, je kan geen familieleden meenemen. Mijn praktijk heeft namelijk geen wachtruimte. Familieleden kunnen alleen meekomen als ze op jouw uitnodiging en in overleg met mij bij het gesprek zijn. In alle andere gevallen zullen ze even buiten moeten wachten.

Jazeker. De praktijk ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de bushalte. Wil je meer weten over met het OV komen? Kijk dan hier.

Ik coach vanuit mijn eigen huis omdat ik vind dat een huislijke sfeer het coaching helpt. Als je wat meer foto's wil zien van hoe het eruit ziet, kijk dan hier.

Hier in huis hebben we een hond, een teckel om precies te zijn. Ze is dol op mensen dus je hoeft niet bang voor haar te zijn. In principe is ze niet bij de sessie aanwezig. Als je het leuk vindt dat ze wel bij de sessie komt liggen, kan dat. Heb je dat liever niet dan kan dat natuurlijk ook. Wil je iets meer weten over onze teckel Flop? Ze heeft een eigen instagram account: @flopdeteckel.

Recht voor de deur kan je helaas niet parkeren maar om de hoek is een kleine parkeerplaats. Verder zijn er in de wijk voldoende gratis parkeermogelijkheden.

praktijk jongerencoach jongerencoaching breda

Help! Mijn vraag staat er niet bij!

Geen probleem. Je kan gewoon contact met mij op nemen en dan beantwoord ik jouw vraag. Je kan contact opnemen per mail, telefonisch of het contactformulier invullen.

Naar contactpagina

Waarom zou je mij kiezen?

Jongerencoaching werkt alleen als je een klik hebt met je coach. Meer weten wie ik ben en hoe ik coach?

Lees verder over mij

Trauma jongerencoaching

Speciaal voor jongeren heeft Allegorie jongerencoaching ook trauma coaching: ben je gepest in het verleden? Zijn je ouders gescheiden?

Lees verder over trauma jongerencoaching

Coaching voor ouders

Ook je ouders kunnen soms best hulp gebruiken. Als ouder van een jongere of puber is het namelijk best pittig. Kom weer in contact met elkaar

Lees verder over oudercoaching

Burnout jongerencoaching

Ook jongeren kunnen last hebben van chronische stress en zelfs burnout. Het zorgt dat je niet kan doen wat je wil doen. Het is goed te behandelen met coaching. Meer weten?

Lees verder over burnout jongerencoaching