Banner over mij jongerencoaching jongerencoach breda
Banner Friso

De jongerencoach

De jongerencoach voorstellen

Bij jongerencoaching is het erg belangrijk dat je een klik met je coach hebt.
Daarom is het ook belangrijk te weten met wie je te maken hebt

De jongerencoach

Mijn naam is Marjolijn Peeters, moeder van 3 (inmiddels jongvolwassen) kinderen en al 25 jaar gelukkig getrouwd. Eind 2018 ben ik Allegorie jongerencoaching gestart. Ik bied coaching en counseling aan en ik richt mij op jongeren tussen de 12 en 25 jaar die een duwtje in de rug nodig hebben. Ze weten het even niet meer en lopen vast in hun leven. Zonder hulp in een vroeg stadium kan een klein probleem een leven lang opspelen en meegedragen worden.
profielfoto jongerencoaching jongerencoach breda

Mijn kijk

Ik werk met bewezen coaching methodes zoals NLP en ACT. Voor coaching op stress & burn-out werk ik met de CSR®-methode. Voor trauma coaching bied ik IoPT aan. Hoe mooi en bewezen de methodes ook zijn; alles valt of staat met de relatie tussen coach en de coachee. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie in een 1-op-1 setting is cruciaal, in een omgeving die dit uitstraalt.
Coaching doe ik vanuit huis, dit is het meest herkenbaar, toegankelijk en voelt het prettigst. Zowel voor ouder als jongere. Wij hebben een prachtige woonboerderij waarin ik een kamer heb ingericht die aanvoelt als thuis. 4 muren waarbinnen alles besproken kan worden en waarbinnen alle informatie blijft.

Waarom zou je voor mij kiezen?

Google het woord “coach” en je vindt binnen 1 seconden een chaos aan aanbod. Een ouder zoekt naar de oplossing, een jongere op het probleem maar het resultaat lijkt hetzelfde. Een coach kies je omdat je je daar goed bij voelt, je voelt het vertrouwen en je vertrouwt erop dat een coach je verder helpt. Door de juiste vragen te stellen kom ik met de juiste handvatten. Ik ken het klappen van de zweep vanuit mijn privésituatie.
Mijn omgeving omschrijft me als open, concreet en grondig. Dit is voor mijn werk als therapeut/coach de juiste mix van persoonlijke kenmerken die nodig zijn mijn werk goed te kunnen doen. Ik heb een open persoonlijkheid, mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en nemen me snel in vertrouwen. Dat vormt een belangrijke basis voor een coaching traject.

Mijn aanpak

Ik coach op resultaat. Dit betekent dat ik in een aantal sessies houvast bied voor de toekomst. Geen zweverig gedoe en mooie woorden maar een oplossing. Het is belangrijk om de onderste steen boven te krijgen. Waar draait het nu écht om? Wat is de achtergrond van je hulpvraag? Een grondige analyse is nodig om tot de juiste oplossing te komen. Geen kruisverhoor maar een goed gesprek.

Praktijk aan huis

Ik coach vanuit mijn praktijk aan huis omdat ik geloof dat een ontspannen en huiselijke sfeer het beste werkt. Je voelt je dan sneller op je gemak dan wanneer je naar een medisch complex moet of in een kantoor zit. Hierdoor werkt de coaching beter en is het prettiger voor ons allebei.
Gevel praktijk Allegorie jongerencoaching jongerencoach breda

Helaas is mijn praktijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en lastig toegankelijk voor minder validen. Ook heeft mijn praktijk geen aparte wachtruimte. Hoe je mijn praktijk kan bereiken vind je hier.

Juiste papieren

Behalve dat ik als counselor en coach opgeleid ben, volg ik constant trainingen en cursussen om bij te blijven in het vakgebied. Dit is ook een vereiste vanuit mijn beroepsvereniging. Hieronder zie je een klein overzicht van mijn behaalde diploma’s en certificaten.

Diploma’s

Certificaten

Mijn volledige CV staat op LinkedIn. Wil je daar meer van weten?
Opleidingen Allegorie jongerencoaching jongerencoach breda

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je weten waar je mij kan vinden? Neem dan gerust contact op

Lees waar en hoe je mij kan vinden

Trauma jongerencoaching

Speciaal voor jongeren heeft Allegorie jongerencoaching ook trauma coaching: ben je gepest in het verleden? Zijn je ouders gescheiden?

Lees verder over trauma jongerencoaching

Burnout jongerencoaching

Ook jongeren kunnen last hebben van chronische stress en zelfs burnout. Het zorgt dat je niet kan doen wat je wil doen. Het is goed te behandelen met coaching. Meer weten?

Lees verder over burnout jongerencoaching

Coaching voor ouders

Ook je ouders kunnen soms best hulp gebruiken. Als ouder van een jongere of puber is het namelijk best pittig. Kom weer in contact met elkaar

Lees verder over oudercoaching