Wie is de jongerencoach?

Bij jongerencoaching is het erg belangrijk dat je een klik met je coach hebt, daarom is het ook belangrijk te weten met wie je te maken hebt

De coach

Mijn naam is Marjolijn Peeters, moeder van 3 (inmiddels jongvolwassen) kinderen en al 25 jaar gelukkig getrouwd. Eind 2018 ben ik Allegorie jongerencoaching gestart. Ik bied coaching en counseling aan en ik richt mij op jongeren tussen de 12 en 25 jaar die een duwtje in de rug nodig hebben. Ze weten het even niet meer en lopen vast in hun leven. Zonder hulp in een vroeg stadium kan een klein probleem een leven lang opspelen en meegedragen worden.
Allegorie jongerencoaching jongerencoach Breda
Ik werk met bewezen coaching methodes zoals NLP en ACT. Voor coaching op stress & burn-out werk ik met de CSR®-methode. Voor trauma-coaching bied ik IopT aan. Hoe mooi en bewezen de methodes ook zijn; alles valt of staat met de relatie tussen coach en de coachee. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie in een 1-op-1 setting is cruciaal, in een omgeving die dit uitstraalt.
Coaching doe ik vanuit huis, dit is het meest herkenbaar, toegankelijk en voelt het prettigst. Zowel voor ouder als jongere. Wij hebben een prachtige woonboerderij waarin ik een kamer heb ingericht die aanvoelt als thuis. 4 muren waarbinnen alles besproken kan worden en waarbinnen alle informatie blijft.

Waarom zou je voor mij kiezen?

Google het woord coaches en je vindt binnen 1 seconden een chaos aan aanbod. Een ouder zoekt naar de oplossing, een jongere op het probleem maar het resultaat lijkt hetzelfde. Een coach kies je omdat je je daar goed bij voelt, je voelt het vertrouwen en je vertrouwt erop dat een coach je verder helpt. Door de juiste vragen te stellen kom ik met de juiste handvatten. Ik ken het klappen van de zweep vanuit mijn privésituatie.
Mijn omgeving omschrijft me als open, concreet en grondig. Dit is voor mijn werk als therapeut/coach de juiste mix van persoonlijke kenmerken die nodig zijn mijn werk succesvol te kunnen doen. Ik heb een open persoonlijkheid, mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en nemen me snel in vertrouwen. Dat vormt een belangrijke basis voor een coaching traject.
Ik coach op resultaat. Dit betekent dat ik in een aantal sessies houvast bied voor de toekomst. Geen zweverig gedoe en mooie woorden maar een oplossing. Het is belangrijk om de onderste steen boven te krijgen. Waar draait het nu écht om? Wat is de achtergrond van je hulpvraag? Een grondige analyse is nodig om tot de juiste oplossing te komen. Geen kruisverhoor maar een goed gesprek.
Daarnaast beschik ik over de juiste papieren en heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Ik ben gediplomeerd therapeut (CAT-level 3) waardoor mijn diensten voor vergoeding in aanmerking kunnen komen, afhankelijk van je verzekering.

Praktijk aan huis

Allegorie jongerencoaching jongerencoach Breda
Ik coach vanuit mijn praktijk aan huis omdat ik geloof dat een ontspannen en huiselijke sfeer het beste werkt. Je voelt je dan sneller op je gemak dan wanneer je naar een medisch complex moet of in een kantoor zit. Hierdoor werkt de coaching beter en is het prettiger voor ons allebei.
Helaas is mijn praktijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en lastig toegankelijk voor minder validen. Ook heeft mijn praktijk geen aparte wachtruimte. Hoe je mijn praktijk kan bereiken vind je hier.
Allegorie jongerencoaching jongerencoach Breda
Allegorie jongerencoaching jongerencoach Breda

Juiste papieren

Opleidingen

  • Brede Coachopleiding (EQA geaccrediteerde opleiding, post-HBO, NFG geaccrediteerd en erkend)
  • Specialisatie jongerencoaching na de Brede Coachopleiding (post-HBO, NFG geaccrediteerd en erkend)
  • Psychosociale Basiskennis (post-HBO, CPION erkend)

Cursussen

  • Transactionele Analyse 1-0-1
  • Trauma, herkennen en erkennen
  • Coaching bij hoogsensitiviteit
  • Counseling bij depressie en rouw
  • Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode
  • basisopleiding Identity-oriented Psychotrauma Therapie (IoPT-methode)
Mijn volledige CV staat op LinkedIn. Wil je daar meer van weten?
Allegorie jongerencoaching jongerencoach Breda