Praktische jongerencoaching jongerencoach breda
Banner LauraI
Praktische jongerencoaching

Praktisch worden gecoacht

Met een praktische aanpak kom je bij de oplossing voor jouw hulpvraag.
Hoe gaat praktische jongerencoaching dan?

Stappenplan

 • Stap 0

  Je start altijd met een vraag om hulp. Dit noemen coaches een hulpvraag. In deze stap kijken we vooral naar wat de kern van je vraag is. Wàt is precies waar je hulp bij nodig hebt.

 • Stap 1

  Er gebeurt van alles in je hoofd. Je piekert, twijfelt, hebt negatieve gedachten. Daar gaan we eerst orde in aanbrengen.

 • Stap 2

  Als je een blijvende oplossing wil vinden, zal je je hoofd moeten koppelen aan je gevoel. In deze stap gaan we op zoek naar je gevoel en als we dat hebben gevonden kijken we naar wat je gevoel jou zegt. In deze stap brengen we jouw hoofd en je gevoel op 1 lijn.

 • Stap 3

  stap 1 en 2 geven samen de richting in jouw leven. Je kompas is jouw innerlijke richtingaanwijzer die je altijd kan volgen: het is persoonlijk en hoort bij jou. In deze stap ontdek je jouw kompas.

 • Stap 4

  Nu je je kompas hebt, kan je gericht naar de oplossing voor jouw hulpvraag. We zoeken in deze stap uit wat jij daarvoor nodig hebt.

 • Stap 5

  Je hebt de oplossing gevonden of je weet nu hoe je er zelf kan komen.

Met het doorlopen van deze stappen ben je in staat om vanuit jouw kompas je energie weer terug te krijgen en kan je groeien zodat je eventuele volgende issues zèlf kan oplossen.
Stappenplan Allegorie jongerencoaching jongerencoach

Een praktisch coachingstraject

In het coachingstraject hebben we 1-op-1 gesprekken die vertrouwelijk zijn. We starten altijd met een kennismakingsgesprek van een half uur en niet met een intakeformulier. Op die manier kunnen we kennismaken en kan ik een beeld krijgen van wat jij nodig hebt. Als we een klik hebben en je wilt door mij gecoacht worden, kunnen we een vervolggesprek plannen. Wanneer blijkt dat je ergens anders beter geholpen kan worden, zal ik je dat ook zeggen. Even goede vrienden! Dan kan ik je doorverwijzen naar een collega coach die jou misschien verder kan helpen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je andere professionele hulp nodig hebt. Ook dan kan ik je dan doorverwijzen.

Trajectduur

Een coachingstraject duurt meestal ongeveer 5 à 6 sessies per hulpvraag. Tijdens deze sessies praten we vooral waarbij ik jou probeer anders te laten denken, kijken en voelen. Je kan huiswerkopdrachten meekrijgen en oefenen in je dagelijks leven. Samen vinden we jouw oplossing voor jouw vraag. Ik zal jou nooit zeggen wat je moet doen. Dat bepaal jij helemaal zelf. Hoe vaak en wanneer we gesprekken hebben, hangt van jou af. Daar maken we samen vooraf afspraken over. Je ben dus niet maanden bezig met een coachingstraject en je ziet al snel resultaat.

Vertrouwelijk

Volgens de wet WGBO blijft alles wat wij bespreken tussen ons. Ik mag dus niets vertellen aan anderen (zoals ouders, school, werkgevers etc) zonder jouw toestemming.
praktisch jongerencoaching jongerencoach breda

Nog geen 18?

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan moeten je beide ouders/voogd(en) samen met jou toestemming geven voor we een coachingstraject kunnen starten. Vanaf je 16e mag je zelf beslissen of je gecoacht wil worden. Je hebt dan geen toestemming nodig van je ouders of voogd(en). Bij aanmelding moeten zij een toestemmingsverklaring invullen. Dit betekent niet dat zij mogen weten wat wij bespreken en ze kunnen geen coachingstraject starten voor jou als jij geen toestemming hebt gegeven!

Erkend coach / counselor

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gedaan zodat ik vakkundig kan coachen. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de grootste belangenorganisatie voor coaches: NOBCO en de belangenorganisatie voor therapeuten: CAT vergoedbaar. Deze organisaties hebben niet alleen toelatingseisen, ze zorgen ook dat ik mij aan de kwaliteitseisen en regels in de branch moet houden.
Daarnaast ben ik als level 3 therapeut aangesloten bij CAT: Complementair Aanvullende Therapeuten, een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten. Als je meer wilt weten over het competentieprofiel van een CAT level 3 therapeut, lees dan hier verder.

Klachtenregeling

Als therapeut val ik onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over de GAT kijk hier. Voor het geschillen- en tuchtreglement kijk hier.
Klachtenregeling jongerencoaching jongerencoach

Burnout jongerencoaching

Ook jongeren kunnen last hebben van chronische stress en zelfs burnout. Het zorgt dat je niet kan doen wat je wil doen. Het is goed te behandelen met coaching. Meer weten?

Lees verder over burnout jongerencoaching

Coaching voor ouders

Ook je ouders kunnen soms best hulp gebruiken. Als ouder van een jongere of puber is het namelijk best pittig. Kom weer in contact met elkaar

Lees verder over oudercoaching

Trauma jongerencoaching

Speciaal voor jongeren heeft Allegorie jongerencoaching ook trauma coaching: ben je gepest in het verleden? Zijn je ouders gescheiden?

Lees verder over trauma jongerencoaching

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je weten waar je mij kan vinden? Neem dan gerust contact op

Lees waar en hoe je mij kan vinden

praktisch, praktisch, praktisch,  praktisch, praktisch,  hulp