Maatwerk coaching

Slider

Maatwerk coach

Coaching is maatwerk. Er zijn verschillende methodieken en aanpakken mogelijk.
Om bij jouw oplossing te komen, worden ze afhankelijk van jouw situatie ingezet

Maatwerk

Elk traject dat je bij mij doorloopt is maatwerk. Dit omdat jouw traject uniek is. Omdat jij en ik nooit van te voren kunnen weten wat jij in de sessies bij jezelf ontdekt, kan ik van te voren ook niet bepalen wat we gaan doen. Dus welke methode of coachingstechniek wordt ingezet, hangt van jou af: dat heet situationeel coachen. De situatie vraagt om specifieke methodieken en aanpak. Ik kan je daarom van te voren nooit precies zeggen welke ik ga inzetten en wanneer.
Als bij mij start krijg je een coachplan. Hierin staat een globaal idee wat we gaan doen en een inschatting hoe lang het traject gaat duren. Er staat niet in wat we precies gaan doen. Dat komt omdat jij elke keer tijdens een coachingssessie iets nieuws over jezelf ontdekt waar ik mijn coaching op aanpas.
Wel volg ik altijd het zelfde stappenplan. Dit is universeel en biedt alle mogelijkheid elke geschikte aanpak op elk moment in te kunnen zetten. Daarnaast heb ik een universele benadering voor jouw hulpvraag: ik werk oplossingsgericht.
Maatwerk jongerencoaching jongerencoach Breda maatwerk

Gericht op de oplossing

Ik help je volgens de praktische coachingsmethode Oplossingsgericht Werken. Hierbij kijk ik naar de successen die je al hebt bereikt. Waar ben je goed in? Waar word je blij van? Wat helpt je? Wat heeft al geholpen? Het is een bewezen positieve en sterke manier om veranderingen bij mensen voor elkaar te krijgen. Vroeger werd vooral gekeken naar de oorzaken en het “repareren” van schade. Ook de opvoeding ging het vooral over afleren van ongewenst gedrag; straffen dus. Dat doe ik dus niet.
Bij oplossingsgericht werken gebruik ik altijd een bewezen coachingsmethode zoals (onder andere) NLP, ACT. Ik kijk met jou naar de oplossing. Alles doe je stap voor stap. Kleine stappen zijn gemakkelijker te zetten. Het gaat om de beweging de goede kant op.
Voor stress en burn-out coaching gebruik ik de CSRĀ®-methode. Hierbij kijken we niet alleen naar wat stress met je hoofd doet, ook werken we aan de fysieke effecten van stress. Voor trauma coaching gebruik ik de IoPT-methode. Deze twee methodes kan ik ook in het maatwerk traject inzetten, mocht dat nodig zijn.

Oplossingsgericht werken samengevat

  • Doe meer van wat goed werkt en stop met wat niet werkt. Je zal merken dat dit extra energie geeft.

  • Als iets niet goed gaat, kijk dan naar wat de uitzonderingen in die situatie zijn.

  • Mensen kunnen het zelf. Kijk naar wat je in het verleden succesvol hebt gedaan!

  • Leg je focus op de toekomst. De vervelende dingen uit het verleden kan je niet veranderen.

Praktisch maatwerk jongerencoaching jongerencoach Breda

Burnout jongerencoaching

Ook jongeren kunnen last hebben van chronische stress en zelfs burnout. HetĀ zorgt dat je niet kan doen wat je wil doen. Het is goed te behandelen met coaching. Meer weten?

Lees verder over burnout jongerencoaching

Trauma coaching

Speciaal voor jongeren heeft Allegorie jongerencoaching ook trauma coaching: ben je gepest in het verleden? Zijn je ouders gescheiden?

Lees verder over trauma coaching

Coaching voor ouders

Ook je ouders kunnen soms best hulp gebruiken. Als ouder van een jongere of puber is het namelijk best pittig. Kom weer in contact met elkaar

Lees verder over oudercoaching

Waarom zou je mij kiezen?

Jongerencoaching werkt alleen als je een klik hebt met je coach. Meer weten wie ik ben en hoe ik coach?

Lees verder over mij